Proširenje vodovodne mreže u naselju Gorica

Po zahtjevu Gradske uprave, Gradonačelnika dr. Smiljana Vidića, Javno Komunalno Poduzeće Čapljina započelo je sa radovima na proširenju vodovodne mreže u naselju Gorica.

Naime, dio naselja Gorica, zadnje kuće na putu prema Jasenici, zbog svog visinskog položaja i kote terena nemogu imati i nemaju vodu prirodnim padom. 

To je bio razlog zbog čega vodovodna mreža nikad nije bila urađena i ljudima omogućeno priključenje. Gradonačelnik je održao sastanak sa djelatnicima JKP Čapljina na kojem se razgovaralo o predmetnom problemu. Nakon sagledanog problema i situacije na terenu uvidjeli smo da je problem rješiv izgradnjom mini Hidro Stanice i  proširenjem postojece vodovodne mreže. Urađen je elaborat i tehničko rješenje koje daje mogućnost da se preostali dio mještana naselja Gorica  mogu priključiti se na gradski vodovod. 

Vrijednost investicije je cca 80 000 KM. 

Ovo je još jedan dokaz kako Gradska uprava na čelu sa dr Smiljanom Vidićem prepoznaje probleme malih ljudi i za njih neumorno radi. 

Nakon velikog projekta vodoopskrbe Dubravske visoravni i poteza Trebizat Prćavci Zvirovici kojim je veći dio općine rješen plitkom vodom i ljudima omogućeno priključenje na gradsku vodovodnu mrežu, nismo se umorili idemo korak dalje, nastavljamo sa izgradnjom i proširenjem sustava vodoopskrbe, kako bi svima bili omogućeni što bolji uvjeti za život, poruka je iz gradske uprave.